Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Kérdése van?

Kérdése van? Segítünk!

+36 1 436 0870

1033 Budapest, Huszti út 52.

Nyitva tartás:

H-P7:30 - 16:00

 

Strukturált hálózati anyagok

A strukturált kábelezés egy átfogó rendszer a rugalmas és jövőbiztos hálózati infrastruktúra tervezéséhez és megvalósításához, amely lehetővé teszi az információk folyamatos áramlását.
A strukturált hálózat egyszerűen számítógépes hálózatok rendezett egységét jelenti, de támogatja a hang- és videokonferencia rendszereket, a videomegfigyelő rendszereket, az épületi beléptetést és még sok mást. A Wi-Fi is a megbízható, nagy teljesítményű kábelezéstől függ, hiszen a vezeték nélküli hozzáférési pontokat is a hálózati gerinchez kell csatlakoztatni.
 

              A TIA (Telecommunications Industry Association) és az EIA (Electronic Industry Association) az 1980-as évek közepén kezdte el fejleszteni a TIA/EIA 568 épületkábelezési szabványát, melyet 1991-ben adott ki. A szabvány meghatározza a tervezés, a telepítés és a dokumentáció műszaki kritériumait a kábelezés folyamatos teljesítményének biztosítása, a karbantartás egyszerűsítése és az új technológiák bevezetésének támogatása érdekében. A szabvány a technológia fejlődésével kiállta az idő próbáját.

A szabvány szerint a kábelezés alrendszerekre oszlik: bemeneti létesítmény, kiszolgáló és eszköz helyiség, távközlési helyiség, gerinckábelezés, vízszintes kábelezés és munkaterület.
A rendszer hat részre osztása megkönnyíti a problémák felkutatását, és csökkenti annak kockázatát, hogy az emberi tévedések átterjedjenek az egész hálózatra, és zavarokat vagy leállásokat okozhassanak. Ezen kívül költséghatékonyabb is, csökkenti az energiaigényt, a karbantartási költségeket és a problémák felkutatására fordított időt.

Egy jól megtervezett és megfelelően kivitelezett strukturált kábelezési rendszernek jellemzően 20 éves az életciklusa. Az általunk forgalmazott Panduit, AFL-Hyperscale, Prysmian-Draka és EFB Elektronik gyártók anyagaival könnyedén megvalósíthat egy strukturált kábelezési rendszert, amely biztosítja az üzleti igényeknek megfelelő megbízhatóságot, költséghatékonyságot és rugalmasságot.